Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος του Αγίου Νικολάου (Ν.Α.Σ.Α.Ν) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης SUP Σητείας

Στην όμορφη πόλη της Σητείας βρέθηκε ο σύλλογος ΝΑΣΑΝ  το τριήμερο 10-12 Μαϊου όπου  συμμετείχε με αποστολή 10 αθλητών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα για πρώτη φορά και για δεύτερη φορά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης SUP που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία κανόε καγιάκ και τον ΝΟ Σητείας.
Η αρχή έγινε με τον τεχνικό αγώνα όπου οι αθλητές μας κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο 3 φορές αποκομίζοντας 2 χρυσά με τους : Φαρσαρη Νίκο στην κατηγορία παμπαίδες (2010-2011), τη Φιρφιρη Άννα στην κατηγορία κορασίδων (2008-2009) και τον Φαρσαρη Μάνο με χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία παίδων (2008-2009). Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι αθλητές Ορφανακης Μιχάλης και Αθανασάκη Γεωργία όπου τερμάτισαν 4οι.
Αξιζει αναφοράς για το παράδειγμα ευγενής άμιλλας και “ευ αγωνίζεσθε” της  Άννα Φιρφιρή, που μαζί με την Ελίνα Μαγραπιδάκη δεν εκαναν καλή εκκίνηση. Η Άννα που τερμάτισε πρώτη (!), είχε μείνει 4η περίπου στην αρχή, ενώ η Ελίνα έπεσε και έμεινε πίσω, χάνοντας το κουπί της. Η Άννα το αντιλαμβάνεται και αμεσως, πιάνει το κουπί και το δίνει στην Ελίνα. Αυτό είχε αποτέλεσμα να μείνουν και τα δύο κορίτσια ακόμα πιο πίσω συγκριτικά με τις συναθλήτριες τους, αλλά έδειξαν πως το να πάει καλά η ομάδα είναι πιο σημαντικό από την ατομική νίκη! 
Αναλυτικά:
Τεχνικός αγώνας 1000μ
Παίδες
2ος Μανόλης Φαρσάρης
4ος Μιχάλης Ορφανάκης
16ος Θωμάς Δετοράκης-Λουμάι
Κορασίδες
1η Άννα Φιρφιρή
10η Ελένη-Κωνσταντίνα Μαγραπιδάκη
Τεχνικός αγώνας 400μ 
Παμπαίδες 
1ος Νίκος Φαρσάρης
Παίδες (αρχάριοι)
9ος Χριστόφορος Ορφανάκης
Παγκορασίδες
4η Γεωργία Αθανασάκη
6η Ελπίδα Βογιατζή
11η Γεωργία-Νεφέλη Βαρδαβά
Ακολούθησε ο αγώνας των sprint 200μ όπου ο Φαρσαρης Μάνος τερμάτισε 2ος ενώ ο Φαρσαρης Νίκος τερμάτισε 1ος. Πολύ καλή παρουσία είχε και πάλι η Αθανασάκη Γεωργία που τερμάτισε 4η.
Αναλυτικά:
Tελικοί – Σπριντ 200μ
Παμπαίδες
1ος Νίκος Φαρσάρης
Παίδες
3ος Μανόλης Φαρσάρης
8ος Μιχάλης Ορφανάκης
Παγκορασίδες 
4η Γεωργία Αθανασάκη
Ημιτελικοί – Σπριντ 200μ
Κορασίδες
5η Άννα Φιρφιρή
8η Ελένη-Κωνσταντίνα Μαγραπιδάκη
Παίδες 
8ος Θωμάς Λουμάι Δετοράκης
Παγκορασίδες 
5η Ελπίδα Βογιατζή
6η Γεωργία-Νεφέλη Βαρδαβά
Παίδες (αρχάριοι) – 100μ
5ος Χριστόφορος Ορφανάκης
Η συνολική εικόνα των αθλητών μας τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό μας αφήνει ικανοποιημένους και σίγουρα είμαστε υπερήφανοι για τις προσπάθειες που κατέβαλαν σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα με υψηλού επιπέδου αθλητές. 
Την αποστολή συνόδευσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Φαρσαρης Μιχάλης, ο προπονητής Γρηγοράκης Δημήτρης αλλά και οι γονείς που παρείχαν την πολύτιμη βοήθεια τους προς την ομάδα.
Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους εθελοντές, το δήμο Σητείας και ειδικά στο ΝΟΣ, και όσους υποστήριξαν την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία. Ήταν εμφανές  πόσο δαπανηρός ήταν ο αγώνας αυτός για το ΝΟΣ, τόσο σε χρήμα αλλά και χρόνο για τη διοργάνωση αυτή.  
Τα λάθη στο σχεδιασμό της μεγάλης απόστασης από την ομοσπονδία, θα πρέπει να αποτελέσουν μάθημα και εμπειρία για το μέλλον για όλους μας.
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας! 
Recent Posts