Όλα έτοιμα για Agios Nikolaos On SUP 2018 EuroTour

Για άλλη μία χρονιά ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης θα φιλοξενήσει το EuroTour 2018, ίσως το μεγαλύτερο και πλέον αναμενόμενο SUP event στη χώρα μας, στις 26-27 Μαΐου, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα αναδειχθεί η ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISA, στη Βραζιλία.

Ο Μιχάλης Φαρσάρης, πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ που διοργανώνει την εκδήλωση, μας δίνει όλες τις πληροφορίες.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Agios Nikolaos on SUP και πόσα χρόνια πραγματοποιείται η διοργάνωση;

Η ιδέα προέκυψε από το γεγονός ότι το SUP μου προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες περίπου δέκα χρόνια τώρα και η ιστιοσανίδα περισσότερο από εικοσιπέντε χρόνια. Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου για να χαρώ τα κύματα, σε όλους του ωκεανούς! Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διατελώ πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Αγ. Νικολάου (ΔΑΕΑΝ) που διαχειρίζεται τις παραλίες του Δήμου και τη μοναδική μαρίνα της Κρήτης. Είναι η τέταρτη χρονιά της διοργάνωσης και εύχομαι να ζήσει πολύ περισσότερα! Όταν πρότεινα αυτή τη διοργάνωση ως μία εκδήλωση για να διαφημίσουμε τις παραλίες του τόπου μας, μας στήριξαν η τοπική κοινωνία και οι επιχειρήσεις με τις χορηγίες τους. Αυτή η πρόταση έγινε στο πλαίσιο της προβολής του τόπου μας μέσω δραστηριοτήτων που διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια η ΔΑΕΑΝ μαζί με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου. Το Agios Nikolaos on SUP είναι μια εκδήλωση-συνάντηση για τους φίλους της θάλασσας που τους αρέσει η όρθια κωπηλασία, δεν είναι αθλητικός αγώνας. Παρόλα αυτά, στις υπέροχες διαδρομές που οργανώνουμε ετησίως, οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο πλέον που μας τιμάνε με την παρουσία τους, διακρίνονται στην ταχύτητα και στην ικανότητα τους στους ελιγμούς.

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει η περιοχή του Αγίου Νικολάου για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και τους συμμετέχοντες;

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας προορισμός με ξενοδοχεία πολύ υψηλού επιπέδου και πολυτέλειας 5*, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα και για πολύ οικονομικές διακοπές. Η περιοχή διαθέτει εξαιρετικές παραλίες, μοναδικό τοπίο και υπέροχο κλίμα. Σε συνδυασμό με τους συχνά δυνατούς ανέμους, δίνουν τη δυνατότητα στους αναβάτες να απολαύσουν downwind διαδρομές με κύμα στον κόλπο όλο το καλοκαίρι με τα μελτέμια και το χειμώνα με τους συχνούς νοτιάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι πετύχαμε τρία χρόνια στη σειρά να έχουμε αέρα τη μέρα με τη μεγάλη απόσταση.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το επίπεδο του SUP στην Ελλάδα και πόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός με τους ξένους συμμετέχοντες;

Η Ελλάδα βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης του αθλήματος, όπως φάνηκε με τη συμμετοχή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Δανίας. Οι αθλητές μας είναι υπολογίσιμοι στην ταχύτητα, όπως έδειξε ο πολλά υποσχόμενος Νίκος Συρίγος. Στις γυναίκες φαίνεται να έχουμε αγωνιστικό έλλειμμα σε συμμετοχές στις πανελλήνιες εκδηλώσεις, παρότι στο ελεύθερο surf και στις εβδομαδιαίες συναντήσεις που γίνονται π.χ. από την Ακαδημία του Agios On SUP, το γυναικείο φύλο υπερτερεί!

Πιστεύετε ότι η χώρα μας μπορεί να επενδύσει σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, με στόχο τον αθλητικό τουρισμό;

Η Ελλάδα είναι καταξιωμένος διεθνής προορισμός για την ιστιοσανίδα, με κέντρα σε πάρα πολλά νησιά λόγω των μελτεμιών. Προφανώς είναι δεδομένο ότι αντίστοιχα μπορεί να προσφέρει δυνατότητες για κέντρα downwind SUP, αλλά και για μέρη με άπνοια, π.χ. στα νησιά του Ιονίου. Η διοργάνωση του Agios On SUP εντάσσεται ακριβώς σε αυτή τη στρατηγική. Έχει στόχο την προσέλκυση τουρισμού για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Εκτός από τις υπέροχες παραλίες, έχομε πολύ όμορφα και ψηλά βουνά και η ΔΑΕΑΝ άρχισε φέτος να δραστηριοποιείται στον τομέα των πεζοπορικών μονοπατιών, ενώ ξεκίνησε μια διεθνή συνεργασία για το μάρκετινγκ όλων των αντίστοιχων εκδηλώσεων του Δήμου, με ακριβώς αυτό το σκοπό.

Άρθρο απο το Love Surfing

Recent Posts
charity agios nikolaos